Informácie

Zrekonštruovaný penthouse na 100 m²

Zrekonštruovaný penthouse na 100 m²

Možno konštatovať, že reforma bytu bola úplným úspechom, keď sa transformácia okrem vizuálneho dopadu prispôsobila životnému štýlu jej vlastníkov. A presne v tom sa stalo Penthouse sa nachádza v barcelonskom meste Cerdanyola, Štúdio dizajnu interiérov spoločnosti Datris usporiadal 100 m2, ktoré sú k dispozícii na uspokojenie potrieb jeho majiteľa, mladého muža s intenzívnou profesionálnou činnosťou, ktorý potreboval pracovný priestor na vyriešenie domácich problémov, ktoré sa doteraz nevyriešili.

Preto, lPráce sa zameriavali na zbúranie priečky, ktorá oddeľovala dve miestnosti, čím sa vytvoril jeden väčší priestor, v ktorom sa nachádzala spálňa, šatňa a pracovný kút. Ak chcete zjednotiť tri zóny, steny miestnosti boli namaľované elegantným vínovým tónom ktorý stimuluje kreativitu a zároveň vytvára pokojné prostredie. Riziko, že taká intenzívna farba by mohla príliš zakrývať spálňu, bolo kompenzované bohatým prirodzeným svetlom, ktoré vstupovalo cez okná, pretože Podkrovie má veľkú terasu, ktorá prechádza celou fasádou. Aj keď pred rekonštrukciou už miestnosť mala zabudovanú kúpeľňu, návrhári interiérov sa rozhodli nahradiť pôvodné prístupové dvere väčším otvorom a dvoma listami svetlej drevnej konštrukcie za kyslé sklené štvrtiny; priechod prirodzeného svetla do kúpeľne sa tak uľahčil bez toho, aby sa vzdalo potrebného súkromia. Ďalším dôležitým aspektom prác bola zmena podláh v celom dome. Ako materiál bol vybraný dubové parkety - Teplé a útulné - a lamely boli umiestnené paralelne, aby sa vizuálne predĺžil priestor.

Miestnosti vystavené škvrnám od vody a mastnoty však boli dláždené inými nátermi: Kameninové výrobky - materiál odolný voči vlhkosti a ľahko čistiteľný - v kuchyni a kúpeľni pre hostí a bridlice v súkromnej kúpeľni. Okrem toho Datris Interior Design Studio používa dekoratívne riešenia na vyriešenie distribučných problémov. Napríklad prítomnosť a stĺp v strede miestnosti - maľovaný živým modrým odtieňom - dovolené vymedziť priestor v dvoch prostrediach: jedáleň vľavo a vpravo. V prvej z nich stena predstavovala malú prekážku, ktorá bola ukrytá za panelom z javorového dreva, zakončená kusom nábytku na uloženie jedál. Na druhej strane, v obývacej izbe umiestnenie kresla vedľa stĺpu spôsobilo vizuálny pocit falošnej chodby vedúcej do spálne, poháňaného bočným stolom, vyrobeným na mieru, ktorý integruje časť stĺpika. Nábytok, ktorý sa prispôsobí tomuto priestoru, charakterizuje aj ďalšie miestnosti v dome, ako je hlavná kúpeľňa, v ktorej bola vyrobená drevená skrinka na umývadlo so sklenenou doskou; alebo do kuchyne, v ktorej bol umiestnený skladací stôl, ktorý, keď sa nepoužíva, sotva zaberá miesto.

Reklama - čítajte ďalej V obývacej izbe slúži stĺpik na vymedzenie dvoch oblastí: jedáleň a obývacia izba.

Zdôrazňuje stolík určený na mieru, ktorý integruje časť stĺpika; Lampa a konferenčný stolík. Všetko v Datris. Pohovka v Xedra Sofas. Vankúše z Indie a Tichomoria.

Rozmiestnenie nábytku v obývacej izbe umožnilo vytvoriť krok smerom k zvyšku domu bez toho, aby došlo k prekročeniu obytnej plochy.

Kreslo v Xedra Sofas. Manta, z Huerta de San Vicente. Sycamore drevená polica v Datris.

Steny spálne zdobia teplý vínový tón.

Odpočívadlo bolo vybavené posteľou s rámom, ktorá má čelo postele a dva nočné stolíky, navrhnuté spoločnosťou Datris a vyrobené z klenutého dreva. Lampa v Datris. Posteľné prádlo a vankúše, textúra.

Staré prístupové dvere do kúpeľne boli nahradené dvoma plachtami s drevenými profilmi a krištáľovými oknami.

To uľahčuje priechod prirodzeného svetla zo spálne, ale zároveň zaručuje súkromie v kúpeľni. Dvere navrhol Datris.

Riešenie

Keďže majiteľ potreboval pracovný priestor, dve izby boli spojené, aby sa vytvorila priestranná spálňa s kanceláriou.

Hlavná kúpeľňa bola pokrytá bridlicou.

Aby nebolo chladno, do Datrisu bola umiestnená drevená skrinka s umývadlom a sklenenou doskou a toaleta Sangra s dreveným vekom. Uteráky z La Perla Gris.

Jedáleň mala výklenok v stene, ktorý bol vyriešený dreveným panelom

klenba, ktorá zjednocuje celú plochu; stena, stôl a stoličky. Všetko v Datris. Stolový riad od spoločnosti Habitat.

Kuchynská reforma sa zamerala na podlahu, ktorá je teraz kamenina, ktorá sa ľahšie čistí.

Pôvodný nábytok zostal, ale spotrebiče boli obnovené modelmi Fagor s povrchovou úpravou z nehrdzavejúcej ocele. Predsedajúca v La Favorite.

Príjemná terasa pokrýva celú hlavnú fasádu domu a poskytuje bohaté prírodné svetlo.

Aby bola útulnejšia, bola vybavená dvoma pohodlnými ležadlami a malým stolom od spoločnosti Akí, ktoré pomáhajú majiteľovi zabudnúť na stres vonku.

Kľúčové body reformy:

priečka bola zbúraná, aby sa vytvorila spálňa s pracovným priestorom a šatňou, podlaha sa zmenila a obnovila sa maľba obývacej izby a miestnosti.