Komentáre

Očarujúci podkrovný byt s rozlohou 50 m²

Očarujúci podkrovný byt s rozlohou 50 m²

REKLAMA

Pred desiatimi rokmi táto podkrovie bolo starý archív, Jej súčasná majiteľka strávila svoje detstvo v tej istej budove, ktorá sa nachádzala v meste Okolie Salamany v Madride, ale potom bol rodinný dom na druhom poschodí. Otec, právnik, sa rozhodol povoliť podkrovie ako sklad pre bohatú dokumentáciu, ktorú potreboval pri svojej práci. Okrem toho pre každé zo svojich detí vytvoril tri študovne. Preto, keď sa majiteľ priblížil k rehabilitácii v podkroví, vyvinul osobitné úsilie, aby zachoval tie prvky, ktoré mu priniesli príjemné spomienky na jeho detstvo.

Projekt rehabilitácie sa uskutočnil architekt Gregorio Ibarra, ale s určitými úpravami to zhmotnil architekt Ana Girod, Podkrovie malo a Rastlina v tvare L a plocha 50 m2; Prioritou preto bolo získať priehľadná distribúcia, ktorá vyvolala pocit priestrannosti a umožnila prúdeniu prirodzeného svetla V celom dome. Z tohto dôvodu boli priečky, ktoré neovplyvnili štruktúru budovy, zbúrané a obnovené pôvodné stavebné prvky.

drevené stĺpy a trámy viditeľné na streche - ktoré sa prispôsobia tvaru strechy so sedlovou strechou - sa tak stali kľúčovými súčasťami domu. Jeho teplo a krása dodajú podkroviu osobnosť a pôvab. Ďalším rozhodujúcim problémom bolo zvýšenie pocitu kontinuity používať rovnaké podlahy v celom dome, Pôvodná podlaha, katalánska kamenina, ktorá sa postupom času zhoršovala, bola nahradená dubovou podlahou.

Osvetlenie bolo ďalším dôležitým aspektom. Potlačením priečok prechádza prirodzené svetlo každým rohom. Toľko Bolo potrebné nainštalovať okenice. Na tomto pozadí majiteľ vyvinul osobnú výzdobu, v ktorej sú súčasné návrhy kombinované so starožitnosťami, ktoré zvyšujú životnú históriu domu.

Reklama - čítajte ďalej pod halou,

Bolo ohraničené stenou, ktorá nedosahuje strop a umožňuje čiastočný výhľad na miestnosť, čo zvyšuje pocit hĺbky podkrovia. Vedľa pohovky, stola Kartell a lampy Tolomeo, autor Artemide.

Otvorené priestory

Na úpravu starého usporiadania, s množstvom úzkych a tmavých miestností, sa upúšťalo od stien. Pôvodné drevené stĺpy stačili na vizuálne oddelenie obývacej izby od kuchyne a jedálne, a to bez toho, aby došlo k prerušeniu priechodu svetla.

Posedenie

Nábytok bol umiestnený tak, aby uľahčoval cirkuláciu do kuchyne a do zvyšku domu. Pohovka bola umiestnená pod oknami a orientovaná na krb; Vedľa toho bolo kreslo pripevnené k stene. V pozadí môžete vidieť stenu, ktorá robí halu nezávislou od recepcie. Pohovka s ležadlom a kreslom Barcelona, ​​na predaj v La Oca.

Integrovaná kuchyňa

Bol nainštalovaný na polostrove s kapucňou, ktorá obsahuje svetlo na osvetlenie varnej zóny. Zdieľaním rovnakého priestoru ako obývacia izba boli kuchynské skrinky vyrobené v tóne, ktorý je v súlade s čalúnením pohovky. Úložná kapacita bola rozšírená o police na domáce potreby a prísady na každodenné použitie. Kuchynský nábytok vyrobený firmou Knib. Nástenné hodiny Bravur, z Ikea. Stolička, s machom.

Jedinečná jedáleň

Aj keď sa nachádza v stiesnenom priestore, vedľa posuvných dverí, ktoré prepúšťajú spálne, vyžaruje osobnosť vďaka nábytku: kusy s vlastnou históriou, získané na veľtrhoch a mandlích. Napríklad stoličky sú originály parku Güell v Barcelone, ktoré boli zakúpené v Carina Casanovas Antigüedades.

Romantická spálňa

Dvojitá čela postele, zo štiepaného dreva a prikrývka prikrývaná vlnami vytvárajú veľmi ženskú atmosféru. Prispieva k tomu biele čalúnené kreslo s kovovými nitmi a nočný stolík z tepaného železa, ktorý slúži ako nočný stolík. Posteľ, získaná v Carina Casanovas Antiques. Posteľ, od Homes in Heaven. Kreslo IB.

Študijná oblasť

Bolo usporiadané medzi spálňou a kúpeľňou. Každé z týchto troch prostredí sa stáva nezávislým posuvnými dverami, čo im umožňuje komunikáciu alebo oddelenie podľa potreby.

Aby bolo 50 m² podkrovia rentabilné,

Posuvné plachty boli vybrané zapustené, čo uľahčuje pripevnenie nábytku na všetky steny. Komoda z Habitat. Pracovný stôl bol získaný v Barbarenia Antiques. Biela kartotéka so zásuvkami je vyrobená z machu.

Kancelárska kartotéka

Okrem praktickej funkcie na uskladnenie pracovného materiálu sa nám páči aj jeho dizajn s oblými rohmi. Zvláštny retro vzduch dáva štýl.

kúpeľňa

Na stene bola základňa hydraulických dlaždíc kombinovaná so svetlo modrou farbou. Sada poťahov vrelo obklopuje prostredie určené na starostlivosť a relaxáciu.

umývadlá

Boli inštalované na zakázkový nábytok. Jeho dno, menšie ako obvykle na uľahčenie prechodu na iné toalety, viedlo k inštalácii kohútika na stenu. Dlaždice, autor: Gunni & Trentino. Svietniky boli kúpené vo Svetelných rokoch.

Pôvodné drevené stĺpy

slúžia na vymedzenie prostredia, ale tiež plnia dekoratívnu funkciu. Jej uzly a pruhy, rovnako ako tie z odhalených lúčov, dodávajú kúzlo.

BYTOVÝ PLÁN

Neomylný zdroj: biela farba anketára a priečky vizuálne posunie strop a steny ďalej. Výsledok? Priestor sa zdá byť väčší.
V podkroví zostali takmer žiadne steny. Neprítomnosť stien a výber posuvných dverí, ktoré sú zabudované a zmiznú v priečke, vytvárajú pocit úľavy.